3 minuten

Gepofte knoflooksoep, bietensalade en een winterse cocktail

Onze chef Leon Mazairac maakt voor de BB kerstspecial een bijzonder voorgerecht klaar. Hij maakt een soep van gepofte knoflook, bietensalade met oude schapenkaas en boekweit en een winterse cocktail met whisky.
Gerecht Vegetarisch
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de Lynchburg lemonade
    4
    tumblers (whiskyglazen)
  • 4 cl
    whisky
  • 2
    citroenen
  • 4 dl
    tonic
  • Voor de knoflooksoep
    1/2 l
    bouillon
  • 1 dl
    room
  • 1
    uitje
  • 4 tenen
    zwarte knoflook
  • 2 tenen
    verse knoflook
  • peper en zout
  • staafmixer
  • Voor de bietensalade
    2
    gekookte bietjes
  • 50 g
    oude schapenkaas
  • 1 handje
    gepofte boekweit (je kunt zelf boekweit poffen in olie)
  • zilte kruiden of groenten (zeekraal, zeebanaan, lamsoor, ijskruid)
  • olijfolie
  1. Lynchburg lemonade

    Meng geperst citroensap met de whisky en het ijs en shake het in een cocktailshaker. Doe wat ijs in de glazen (tumblers) en giet de cocktail door een zeefje in het glas. Verdeel het over 4 glazen. Doe er een schilletje citroen in en giet de tonic erbij.

  2. Gepofte knoflooksoep

    Snipper de ui en knoflook en zet het aan in een beetje boter. Blus af met de bouillon en room. Laat het 20 minuten trekken en mix het met een staafmixer mooi glad. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Bietensalade

    Snijd de bietjes en de schapenkaas in kleine blokjes. Meng dit met wat olijfolie. Doe het in een schaaltje en decoreer er wat zilte kruiden bij en strooi er wat gepofte boekweit over heen.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.