Zelfgemaakte ketchup, notenpasta, lemon curd, sesamdressing en haar nieuwste recept: sweet chili saus! Dit zijn tien toppers van onze online chef-kok Jetske van den Elsen die echt zo snel mogelijk wilt maken.

1. Tomatenketchup

Veel smaak, matig in suiker! Lekker bij een tosti, maar ook in een pastasaus met verse tomaatjes. Met dit recept weet je precies wat erin zit. 

Jetske's ketchup

2. Ken je furikake al?

Dat is een Japanse smaakmaker! Lekker royaal strooien over je sushi, pokebowl of een gebakken eitje.

Furikaka van Jetske

3. Zelfgemaakte notenpasta

Zo gemaakt van amandelen, pecan-/, cashew-/ én hazelnoten! Eigenlijk kan je eindeloos variëren met deze notenpasta. 

Jetske's notenpasta voor op brood | Foto: Jetske van den Elsen

4. Romige sesamdressing

Favoriet bij Jetske thuis. Simpel, bomvol smaak en echt een smaakexplosie over een oosterse salade. 

Jetske's Japanse sesamdressing | Foto: Jetske van den Elsen

5. De lekkerste lemoncurd

Zoet en zuur! Heel lekker op een scone, toetje of taartje!

Maak zelf Jetske's lemon curd | Foto: BinnensteBuiten

6. Pi-Pa-Pow! Pindasaus

Smeuïg, smaakvol en verrukkelijk. Maak hem met zelfgemaakte pinda-/ of notenpasta en een gekneusd limoenblad.  

Maak zelf pindasaus | Foto: Jetske van den Elsen

7. Crispy chili olie

Ooit zelfgemaakt? Nee?! Dan gaat er nu een wereld voor je open! Een lichte tinteling op je tong, maar niet te spicy. Je hebt het zelf in de hand.  

Crispy chili-olie van Jetske

8. Ingemaakt tafelzuur

Waar is dit niet lekker bij? Tafelzuur combineert perfect bij allerlei verschillende gerechten!

Maak Jetske's tafelzuur

9. Vanille extract

Verrukkelijk door ijs of koekjes. Neem geen genoegen met het kunstmatige smaakje uit de supermarkt, maak het zelf!

Maak Jetske's vanille extract

10. Sweet chili saus

Zoet, zuur, pittig en lekker bij snackjes of door een saus. Binnen een half uurtje staat 'ie vers op tafel en je doet er heel lang mee!  

Jetske's sweet chili saus

Nog meer trek?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Jetske van Elzen
Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum