Crispy kipnuggets

Crispy kipnuggets met zoetzure dip

Wat is er lekkerder dan een krokant gefrituurde snack? Onze chef Ramon Brugman maakt kipnuggets met een zoetzure dip! Super makkelijk en heel lekker.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de kipnuggets
    300 g
    kipdijfilet
  • 5 g
    panko (Japans paneermeel)
  • 4 el
    karnemelk
  • 1/2 tl
    knoflookpoeder
  • 1/2 tl
    paprikapoeder
  • 1/2 tl
    gemalen witte peper
  • Voor het paneren
    100 g
    bloem
  • 3
    eieren
  • 100 g
    panko
  • Voor de sweet en sour dip
    100 ml
    chilisaus
  • 1 el
    ketchup
  • 1/2 tl
    gladde mosterd
  • 1 el
    honing
  • 1 el
    azijn
  1. Snijd de kippendijen in stukken en maal deze in een keuken machine fijn. Voeg de panko, karnemelk en de specerijen toe en draai tot het een soort puree is. Neem ongeveer een eetlepel aan kippenvulling en rol deze tot de vorm van een kipnugget.  

  2. Klop de eieren los. Haal de kipnuggets door de bloem en schud het overtollige bloem eraf. Haal ze door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko. 

  3. Frituur de kipnuggets tot ze goudgeel van kleur zijn. Ongeveer 4 minuten. Dit kan in een pannetje met zonnebloem olie of in een frituurpan. 

  4. Meng alle ingrediënten voor de dip goed door elkaar. Je hebt nu de lekkerste dip voor je verse crispy golden chicken nuggets. 

  5. Meer inspiratie nodig? Maak alle recepten van Lekkere Track !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.