Wiener Schnitzel - Lekkere Track

Wiener schnitzel met citroen en peterselie

De ultieme Wiener schnitzel: krokant, lekker én simpel! Het staat binnen 30 minuten op tafel en met een beetje topping ziet het er ook nog hartstikke culinair uit.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    kalf schnitzels
  • 150 gram
    bloem
  • 3
    eieren
  • 200 gram
    paneermeel
  • zout en peper
  • olie (om in te bakken)
  • 1
    citroen
  • 4
    takjes krulpeterselie
  1. Plet het vlees tussen twee lagen plastic folie. Doe dit met een rolstok, pannetje of iets anders zwaars. De schnitzel moet echt goed dun zijn!

  2. Breng het op smaak met zout en peper.

  3. Tik het eitje los op een bord en doe ook de bloem en paneermeel apart op een bord.

  4. Haal de schnitzel eerst door de bloem. Dan door het ei en als laatst door het paneermeel. Alles aan beide kanten uiteraard.

  5. Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak de schnitzels 3 minuten per kant lekker krokant. Haal daarna uit de pan en leg even op keukenpapier.

  6. Snijd de citroen in plakjes en leg deze samen met een takje peterselie op de schnitzel. 

  7. Meer inspiratie nodig? Maak alle recepten van Lekkere Track !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.