Gevulde avocado

Mexicaanse gevulde avocado met frisse salsa, maïs en witte bonenspread

Een lekker en gezond gerecht voor tussendoor! Ramon Brugman en Gijs Staverman maken gevulde avocado's met tomatensalsa, krokante maïs en een witte bonenspread.

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2
    rijpe avocado's
  • 3
    tomaten
  • 1
    ui
  • 1
    teentje knoflook
  • 4
    takjes koriander
  • 1/2
    limoen
  • 50 gram
    krokante maïs
  • zout en peper
  • Voor de witte bonenspread:
    1
    klein blikje witte bonen
  • 1/2
    teentje knoflook
  • 1/2
    limoen
  • 1/2
    rode peper
  • zout en peper
  1. Snipper de ui en knoflook. Bak vervolgens in een beetje olijfolie.

  2. Snijd de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de tomaten daarna in fijne blokjes. Meng het met de ui en knoflook.

  3. Voeg het sap van de limoen toe en hak de koriander. Voeg deze met wat zout en peper toe.

  4. Snijd de avocado’s door het midden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees los van de schil en in plakken. Laat het vruchtvlees in de schil liggen.

  5. Schep wat salsa op de avocado.

  6. Voor de witte bonenspread doe je de inhoud van het blikje in een kom. Snijd de knoflook en de rode peper en voeg het sap van de limoen toe. Breng op smaak met zout en peper en pureer het met de staafmixer.

  7. Doe het in een spuitzak en spuit kleine bolletjes op de avocado.

  8. Hak de krokante maïs wat fijner. Bestrooi tot slot met krokante maïs en wat blaadjes koriander.

  9. Meer inspiratie nodig? Maak alle recepten van Lekkere Track !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.