3 minuten

Asperges met spinazie, druiven en een frisse cashewsaus

Chef-kok Geneal Harreman maakt een verrassende combi met witte asperges. Gebakken witte asperges combineert hij met spinazie, druiven en topt dit af met een frisse saus en eetbare bloemen. Even wat anders dan de traditionele asperges met aardappelen, ham, eieren en Hollandaise saus. Lees hieronder het recept.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 12
    asperges
  • 300 gr
    spinazie
  • 2
    takken basilicum
  • 10
    witte druiven
  • 25 gr
    roomboter
  • Voor de saus
    250 ml
    water
  • 100 gr
    cashewnoten
  • 1
    knoflookteen
  • 1/2
    witte ui
  • 2
    sneetjes wit casino brood (zonder korst)
  • 25 ml
    witte wijnazijn
  1. Schil de asperges en verhit een bakpan op middelhoog vuur.

  2. Bak de asperges in een klein beetje olie totdat ze een beetje kleur beginnen te krijgen, voeg dan de roomboter toe en bak de asperges totdat ze goudbruin en gaar zijn. 

  3. Pel de ui en knoflook, hak deze in grove stukken. Snijd de korsten van de broodplakken af en snijd het brood in grove stukken.

  4. Meng de cashewnoten, knoflookteen, halve ui en brood met het water in de blender en draai het fijn totdat je een gebonden saus hebt. 

  5. Breng de saus op smaak met zout, peper en de wittewijnazijn.  

  6. Bak de spinazie kort in een pan met een beetje olie.

  7. Snijd de basilicum fijn en halveer de witte druiven. 

  8. Schep twee eetlepels op elk bord en leg er drie stuks gebakken asperges op. Verdeel de spinazie over de borden. 

  9. Gebruik vijf halve druiven per bord en verdeel het basilicum ook over de spinazie. Gebruik eventueel eetbare bloemen om het gerecht mee af te garneren.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Meer recepten van Geneal in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Geneal