8 minuten

Curry met krokante kip, broccoli en jasmijnrijst

Houd je van curry? Dan zit je vandaag gebakken in de keuken van chef-kok Sharon de Miranda. Ze maakt een Japanse curry met krokante kip, broccoli en jasmijnrijst.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de kip:
    300 g
    kippendijen
  • 100 g
    bloem
  • 1
    ei
  • 100 g
    panko
  • •
    olie
  • Voor de curry:
    500 g
    broccoli
  • 50 g
    roomboter
  • 50 g
    bloem
  • 1 el
    masala
  • 2
    kardemoms
  • 1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 150 ml
    kokosmelk
  • 400 ml
    water
  • 1
    kippenbouillonblokje
  • 1/2 tl
    fenegriekzaadjes
  • 300 g
    jasmijnrijst
  • Voor de smoothie:
    1
    appel
  • 1
    avocado
  • 200 g
    kokosyoghurt
  • 10 blaadjes
    munt
  1. Leg de kippendijen tussen wat bakpapier en sla ze plat met een deegroller. Klop het eitje los en wentel de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de panko. Verwarm een hapjespan met een flinke laag olie en frituur hierin de gepaneerde kippendijen goudbruin gaar en lekker krokant.

  2. Voor de curry snipper je de ui en hak je de tenen knoflook fijn. Smelt de boter in de pan en als de boter is gesmolten, bak je de masala en de fenegriek mee. Voeg de bloem toe en bak het ongeveer twee minuten mee. Blus af met wat water. Doe het bouillonblokje erbij met de kokosmelk. Voeg de kardemom toe en laat het op een laag pitje even koken.

  3. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en was deze onder koud stromend water. Voeg de roosjes toe aan de pan en laat het samen even 5 minuten koken. Kook de jasmijnrijst gaar.

  4. Als eerste schep je de rijst op het bord met daarop de curry. Snijd de krokante kip in reepjes en verdeel deze over de curry. Maak het af met de frisse smoothie.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.