bieten groentesnack | Geneal Harreman

Groentesnack van bieten met rozemarijn en tijm

Chef-kok Geneal Harreman maakt een heerlijke groentesnack van bieten met een beetje rozemarijn en tijm. Bieten zijn aards en zoet tegelijkertijd, hierdoor valt het vaak goed in de smaak bij de kinderen, mits je ze goed bereidt. Deze bieten zijn perfect als snack of bijgerecht. 

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Tussendoortjes

Recept

Ingrediënten

  • 6 st
    Rode biet
  • 1
    tak rozemarijn
  • 2
    takjes tijm
  • 30 ml
    olijfolie
  • snufje zout
  • 1/4
    bos platte peterselie (optioneel)
  1. Schil de bieten, snijd ze door de helft en dan vervolgens nog eens door de helft of door drieën (gebruik handschoenen om te voorkomen dat je handen rood worden).  

  2. Rits de blaadjes rozemarijn en thijm van de takken af en hak de blaadjes fijn.

  3. Gebruik een mengkom om de rode bieten, rozemarijn en thijm te mengen met de olijfolie en een snufje zout. 

  4. Verdeel de bietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.

  5. Rooster de bietjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten. Ze zijn extra lekker als ze donkere puntjes krijgen en licht beginnen in te drogen.

  6. Hak de peterselie fijn en strooi het over de bietjes, garneer de bieten af met wat blaadjes peterselie. 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.