8 minuten

Pasta met roquefort en gegratineerde bloemkool

Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt zelf pasta met bloemkool gegratineerd met roquefort uit de oven. Echt comfort food bomvol smaak en verrassend met geraspte macadamia noten, frisse peterselie en zelfgemaakte knoflook-olie. Glaasje witte port erbij en aan tafel maar!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de pasta
    300 g
    00-bloem
  • 3
    eieren
  • water en olijfolie
  • Voor de bloemkool
    500 g
    bloemkool
  • 200 g
    roquefort
  • 1
    rode ui
  • 125 g
    crème fraîche
  • Voor de garnering
    4
    macadamia noten
  • 1
    bosje platte peterselie
  • Voor de knoflookolie
    500 ml
    olijfolie
  • 2 bollen
    knoflook
  • Benodigdheden
    pastamachine
  • keukenmachine
  1. Meng de eieren door de bloem en kneed dit met 2 eetlepels water ongeveer 10 minuten tot een elastisch deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten.

  2. Maak de knoflookolie; pel de tenen knoflook, pureer het met een staafmixer of keukenmachine terwijl je langzaam wat olie erbij schenkt. 

  3. Ga verder met het deeg. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol deze vervolgens een beetje uit. Haal door de pastamachine op de breedste stand. Vervolgens ga je steeds een standje dunner tot je de gewenste dikte hebt. Daarna snijd je de vellen met een mes in de gewenste grootte. Laat het drogen op schone theedoek.

  4. Ga ondertussen verder met de bloemkool. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met ruime hoeveelheid water en een beetje zout aan de kook. Ondertussen snijd je de bloemkool in roosjes en blancheer deze beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

  5. Meng in de keukenmachine de crème fraîche en de roquefort tot een egale massa. Snijd de ui in partjes. Schep de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en verdeel de crème fraîche met kaas erover. Bak dit in de oven ongeveer 10 minuten af.

  6. Ga ondertussen verder met de pasta. Plaats een pan op de pit met een ruime hoeveelheid water en een flinke scheut olijfolie en breng aan de kook. Als het water kookt, voeg je de spaghetti toe en kook de pasta in 3 minuten gaar. Roer met een lepel de gepureerde knoflook door de gegaarde spaghetti.

  7. Hak de peterselie fijn en verdeel dit over de gegratineerde bloemkool. Rasp de macadamia noten erover en maak af met een beetje knoflookolie.

     

     

  8. Geniet van je pasta met bloemkool en roquefort!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.