3 minuten
Stamppot met pastinaak, witte kaas en Gelderse rookworst
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een lekker gerecht met Gelderse rookworst, gemaakt door oud-barman Gerrit Heezen die zijn passie achterna is gegaan en nu als worstenmaker echte Gelderse rookworsten maakt volgens familierecept.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 grkruimige aardappels
-
1/2pastinaak
-
1Gelderse rookworst
-
25 grroomboter
-
1 dlvolle melk
-
50 grspinazie
-
1bosje lente ui/bosui
-
100 grwitte kaasblokjes
-
Schil en was de aardappelen en breng deze met een snufje zout aan de kook. Ondertussen schil je de pastinaak. Snijd deze in plakken en kook dit de laatste vijf minuten mee met de aardappelen.
-
Snijd de rookworst in plakken. Smelt de roomboter in een koekenpan. Zodra de boter bruist bak je de rookworst goudbruin.
-
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen waarbij je het witte en groene deel gescheiden houdt.
-
Als de aardappelen gaar zijn, giet je het af en stamp je deze met een beetje melk tot puree. Roer het witte deel van de gesneden ui met de spinazie er doorheen en voeg de plakken rookworst toe. Voeg er eventueel wat gesmolten boter aan toe.
-
Serveer uit met bovenop wat witte kaas blokjes en het groene gedeelte van de bosui.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.