9 minuten

Zelfgemaakte kipnuggets, crispy krieltjes en groentespaghetti

Chef-kok Ramon Brugman maakt zelf kipnuggets! Hierbij maakt hij knapperige krieltjes uit de oven en een simpele dipsaus.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 90 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de nuggets
    400 gr
    kippendijfilet
  • 1/2
    glas karnemelk
  • 1/2 tl
    paprikapoeder
  • 1/2 tl
    uienpoeder
  • zout
  • peper
  • Paneren
    200 gr
    panko paneermeel
  • 2
    eieren
  • 1
    kopje bloem
  • snufje zout
  • Om te bakken
    200 ml
    olie
  • Simpele zoetzure saus
    100 ml
    chilisaus
  • 50 ml
    ketchup
  • 1/2
    citroen
  • Crispy krieltjes
    500 gr
    verse krieltjes met schil
  • 1/2 tl
    paprikapoeder
  • 1/2 tl
    kerriepoeder
  • 1/2 tl
    uienpoeder
  • olie
  • zout
  • peper
  • Groente spaghetti met dressing
    1
    komkommer
  • 1
    winterpeen
  • 1/4
    spitskool
  • 2 el
    yoghurt
  • 2 el
    mayonaise
  • 2 el
    azijn
  • 1 tl
    mosterd
  1. Snijd de kippendijen in blokjes van ongeveer drie bij drie centimeter. Giet de karnemelk er overheen en laat het 30 minuten lang marineren. Giet de karnemelk af en kruid de kip met de paprikapoeder, uienpoeder, zout en peper. 

  2. Klop het ei los. Doe daarna de panko (paneermeel), ei en bloem in aparte schaaltjes. Haal de kipstukjes vervolgens eerst door het schaaltje met bloem, daarna door het schaaltje met losgeklopt ei en tot slot door het schaaltje met panko (paneermeel).

  3. Bak de kipnuggets tot ze goudbruin aan beide kanten zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

  4. Voor de saus: meng de chilisaus met de ketchup. Knijp er het sap van een halve citroen bij in en roer het tot een glad geheel.

  5. Kook de krieltjes net aan gaar in een pan met ruim water en een beetje zout. Giet ze af en laat ze afkoelen. Ze moeten echt helemaal afgekoeld zijn om verder te gaan!

  6. Neem een bakplaat met bakpapier en leg daar een krieltje op. Duw deze helemaal plat met de platte kant van een glas of of kom. Doe dit met alle krieltjes. 

  7. Meng de paprika-, kerrie-, en uienpoeder met elkaar en breng op smaak met wat zout en peper. Strooi een dun laagje op de bakplaat met bakpapier. Leg hier de platgeduwde krieltjes bovenop. Strooi er weer wat van de specerijen overheen en besprenkel met wat olie. Plaats de platgeduwde krieltjes voor 30 à 40 min in een voorverwarmde oven op 220 graden. De randjes moeten helemaal crispy geworden zijn.

  8. Snijd met een dunschiller de groenten in dunne slierten. Meng de mayonaise met de azijn, yoghurt, mosterd, zout en peper en roer door de slierten groenten heen. Serveer het met de kipnuggets en de krieltjes. 

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Ramon Brugman maakt kipnuggets